Search
Tooltip
Баскетбол
Tooltip
Волейбол
Tooltip
Футбол
Tooltip
Малки художници
Tooltip
Учебен сатиричен театър Европа зад кулисите
Tooltip
Вокална група Селект

Началото е поставено през 1995 година – основава се ученическа рок-група под ръководството на преподавателя по музика г-н Иван Томов. По-късно се сформират вокален състав – ВГ “Селект” - 8-12 клас и ВГ “Селект-мини” – 5-7 клас. Двете формации традиционно се изявяват с богат репертоар в благотворителния Коледен концерт и Деня на талантите на СОУ “П.К.Яворов”. През годините са удостоени с многобройни грамоти за успешно представяне на културни събития от национален мащаб..

През 2001 г. ВГ “Селект” записват авторска песен за албума против наркотиците, финансиран от община Пловдив.

Групата печели две III-ти награди - през 2006 г. и 2007 г. на Националния конкурс за забавна песен в Пловдив. Взима участие в празниците на детската песен в АМТИИ гр. Пловдив.

През 2007 година получава грамота от конкурса за детско и юношеско творчество “С песен и обич творим добро” – гр. Пловдив, а на господин Томов е присъдена извънредна награда на журито за принос към откриване, развитие и насърчаване творческите заложби на учениците от различни възрасти.

Вокална група “Селект” има девет студийни записа, както и редица гостувания в предаването на ПОТВ “Ася в страната на талантите”.

През 2005 г. се състоя юбилеен концерт послучай десетгодишнината от създаването на групата, в който взеха участие много бивши и настоящи ученици.

  • Latest images
     
    Uploaded Неделя, 08 Март 2009
    Uploaded Неделя, 08 Март 2009
    Uploaded Неделя, 08 Март 2009